E-bralnik

E-bralnik

Bi kupili e-bralnik?

Če ste strasten ljubitelj knjig in branja ste zagotovo že pomislili na to, da bi si kupili e-bralnik. Čeprav mnogi temu niso pretirano naklonjeni saj imajo raje vonj po dobri stari knjigi in tisti občutek listanja po straneh, pa je dejstvo, da je nakup naprave kot je e-bralnik vsekakor smiselen.

Zakaj tako pravimo? Pa poglejmo. Če imate radi veliko različnih knjig pa zanje nimate prostora, ali pa se odpravljate na kakšno potovanje, je takšna naprava vsekakor odličen nadomestek zanje. Vse svoje knjige boste imeli ves čas pri sebi in ne le to. Svojo zbirko boste kadarkoli lahko nadgradili.

Sedaj tudi v Sloveniji že poznamo e-knjige in nekaj ponudnikov, ki so se odločili, da nam jih ponudijo. Izkušnja se od izkušnje razlikuje zato je pomembno, da se zavedamo kako izbrati takšen bralnik. Predvsem pa je pomembno to kaj si od njega želimo. V nadaljevanju vam zaupamo nekaj več na to temo kot tudi o tem kaj so plusi in minusi.

E-bralnik je dober za naše oči

Vsekakor je ena prvih reči, na katere pomislimo, ko si zaželimo e-bralnik, da bomo imeli lahko v žepu ves čas vse knjige na razpolago. Nekateri bodo odmahnili z roko in rekli, da vse to zmore tudi pametni telefon. Že res, a za kakšno ceno? Baterija ima zelo kratek rok, da ne omenjamo napora za naše oči.

E-bralnik je namreč narejen tako, da varuje naše oči saj nam ponuja praktično enako izkušnjo branja, kot če bi gledali v pravo knjigo. Potem ko se stran naloži in se vrstice z besedilom pojavijo na zaslonu se baterija izklopi. To pomeni, da se ne porablja, kot tudi to da nam zaslon ne sveti v glavo.

Tako je, zvečer v postelji bo prav prišla lučka, čeprav nekateri bralniki omogočajo tudi osvetljevanje. Še en plus elektronskih knjig tiči v tem, da jih zlahka beremo tudi na soncu. Slednje še kako prav pride ob poležavanju na plaži ali v parku.

E-bralnik ni pretirano drag

Tako kot je to v navadi pri vseh rečeh v življenju, poznamo tudi e-bralnik, ki je dokaj drag in takšne, ki so na voljo po razumljivih cenah (cca 120€). Dodajmo še, da poznamo tudi e-bralnik, ki je sposoben prikazovati v barvah in ne le črno bele strani.

Prav tako pa lahko na boljših modelih najdemo WiFi povezavo in brskanje po spletu. Seveda ne na način kot nam ga nudi pametni telefon, a vendarle je mogoče. Odlična lastnost teh bralnikov je, da njihova baterija brez težav zdrži kakšen mesec brez polnjenja, česar za mobilni telefon ne moremo reči.

Seveda pa za branje na teh napravah potrebujemo datoteke, ki so zanje primerne. K sreči so v ta namen založbe poskrbele za obširne zbirke knjig, ki se sproti dopolnjujejo. Še vedno niste prepričani ali je ta kos tehnologije za vas? Predlagamo vam da si jih nekaj ogledate na spletu, ali pa prosite prijatelja, ki ga morda že ima, da vam ga posodi za kakšen dan.

Tagovi:

Kateri model bioklimatske pergole je vaš favorit?

Kateri model bioklimatske pergole je vaš favorit?

Na trgu so v ponudbi različni modeli bioklimatskih pergol. Pergole so montažne konstrukcije, ki so izdelane iz aluminija. Postavi se jih na fiksne stebre, ki so izdelani iz kvalitetnega aluminija in s

Kaj je igranje za igralni denar

Kaj je igranje za igralni denar

Ne glede na to ali ste v svetu spletnega igralništva novi ali stari, se boste slej ko prej znašli pred izrazom igralni denar. Gre namreč za denar, ki ga casinoji svojim strankam podarijo brezplačno in