Električni avtomobil

Električni avtomobil

Je zdaj pravi čas za električni avtomobil?

Leta drvijo kot bi bila dnevi in tehnologija napreduje s svetlobno hitrostjo. Če smo se še pred leti igrali z idejo, da bi po naših cestah vozili električni avtomobil, pa je danes to že velika realnost. Na cestah se tako danes nahaja kar nekaj avtomobilov na električni pogon.

Tokrat se bomo posvetili vprašanju ali je že primeren čas za to, da si omislimo električni avtomobil, ali pa bi morali na to še nekoliko počakati. Gre namreč za vozilo, ki je precej specifično in kljub določenim prednostim, ni idealna rešitev za prav vsakogar. V nadaljevanju povemo nekaj več na to temo.

Seveda boste s tem avtomobilom prispevali k čistejšemu okolju saj ne boste onesnaževali zraka, zaradi česar boste deležni eko subvencij, a na drugi strani je ta hip takšen avtomobil še precej drag. Pa tudi primeren ni za vsakogar saj ga je potrebno polniti na električni vtičnici, ki pa žal ni vsakomur na voljo.

Se električni avtomobil splača?

O tem ali se električni avtomobil splača ali ne potekajo debate. Lahko pa na prvo žogo rečemo, da vsakomur zagotovo ne. Nekaterim pač. Pa poglejmo kdaj je električni avtomobil optimalna izbira.

Če živite v svoji hiši kjer imate vedno na voljo polnilec za baterijo avtomobila in če na dan ne prevozite več kot 20 ali 40km do službe in nazaj, bi bil lahko takšen avtomobil za vas idealna izbira. Poraba bo smešno nizka, prav tako vzdrževanje vozila, saj razen elektro motorja in prenosa na kolesa na njem ni drugih gibljivih delov.

Vožnja s takšnim avtomobilom je zelo zanesljiva in predvsem aktivna. Pospeški vozil na električni pogon so izjemni kar še posebej pride do izraza v mestih in speljevanju s semaforja. Vseeno pa je potrebno omeniti tudi nekaj slabših plati. Hitrejša vožnja namreč pomeni hitrejše praznjenje baterije in omejevanje dosega. Če to za vas ne predstavlja težave, boste še vedno nadvse zadovoljni s takšno vožnjo.

Kako kupiti električni avtomobil?

Ponudba vozil na elektriko kot je električni avtomobil, je že kar pestra in se skorajda iz dneva v dan dopolnjuje. Prav vsi večji igralci na trgu avtomobilizma so že poskrbeli za kakšen model na elektriko. Pri tem seveda nihče ne želi zaostati za konkurenco, ki se pridno razvija.

Dejstvo je, da bo električni avtomobil v prihodnjih letih postal stalnica in morda celo nuja, saj vse več držav napoveduje ukinitev vozil na fosilna goriva, ki onesnažujejo naš zrak. Nakup električnega vozila lahko tako opravite kar pri vašem najljubšem prodajalcu oziroma znamki, ob tem pa prejmete še eko popust ali druge ugodnosti.

Banke vse pogosteje financirajo določen delež, oziroma se ta krije iz eko skladov, ki se polnijo na račun evropskih pobud za brezogljično družbo. Še vedno pa so električni avtomobili nekoliko dražji od klasičnih, zato se veliko ljudi še ne odloča za nakup. A tudi cene se bodo s konkurenco manjšale, takrat pa bo le še vprašanje časa kdaj boste odpeljali svojega.

Tagovi:

Ekskluzivne VIP promocije za zveste igralce

Ekskluzivne VIP promocije za zveste igralce

Zvestoba v svetu igralništva prinaša številne ugodnosti, med katerimi izstopajo ekskluzivne VIP promocije za zveste igralce. Ti programi so zasnovani tako, da nagradijo igralce, ki redno obiskujejo in