Kaj so peptidi

Kaj so peptidi

Vas zanima kaj so peptidi?

Če se sprašujete kaj so peptidi, potem ste nekaj o njih zagotovo zasledili v medijih, ali pa denimo na deklaracijah izdelkov na trgovskih policah. Peptidi so molekule in v resnici beljakovine. Zanje pa vemo kako pozitivno vplivajo na naše zdravje, sicer pa jih tudi nujno potrebujemo za svoj obstanek.

Da bi se še nekoliko bolj poučili o tem kaj so peptidi in zakaj so tako zelo koristni pa pokukajmo še malce globlje. Verjetno vas zanima zakaj so tako zelo dobri za nas in kje jih najdemo. Več o tem seveda povemo v nadaljevanju, ko bomo razložili kje jih najdemo in tudi na kaj vse imajo vpliv.

Verjamemo, da vas bodo njihovi učinki na telo navdušili, saj prinašajo zares velike koristi za sam videz, kot tudi osnovno zdravje. Peptidi zagotavljajo tudi boljšo športno zmogljivost ter pripomorejo pri hujšanju saj pomagajo topiti maščobe. Najdemo jih marsikje, še posebej pogosto pa so dodani v športno prehrano in prehranskim dopolnilom.

Za kaj so peptidi koristni?

Zdaj ko vemo približno kaj so peptidi, pa poglejmo še kje in zakaj so tako zelo dobri za nas. Še posebej se peptidi odlično obnesejo, ko je potrebno lasem vrniti zdrav videz in sijaj. A kar dobro deluje na lase, ima vedno dober učinek tudi na kožo in nohte. Torej, če si želite lepih sijočih las, napete, elastične kože in lepih nohtov, sezite po peptidih.

Pomagajo nam tudi pri izgradnji novih in zdravih celic pa pri celjenju poškodb, denimo zlomov. Zelo pomembno vlogo pa odigrajo tudi pri skladiščenju nujno potrebnih hranil, kot tudi pri njihovem transportu po celotnem telesu. Se se sprašujete kaj so peptidi drugačni in ali ni potem vseeno če uživamo beljakovine?

No, ni. Peptidi imajo za razliko od beljakovin precej krajšo verigo aminokislin in so mnogo lažje prebavljivi kar je vsekakor velik plus za nas. Na ta način se močno skrajša tudi čas regeneracije po naporni vadbi ali delu.

Zdaj vemo kaj so peptidi

Tako je, zdaj vemo kaj so peptidi in kako dobre učinke imajo na naše zdravje in počutje. Rekli smo da so peptidi dobri za naše lase, kožo in nohte, nismo pa povedali, da so sijajni še na enem drugem, prav tako zelo pomembnem področju. Pri prebavi! Da so učinkoviti pri prej naštetih delih našega telesa je zaslužen kolagen, ki se tvori z njihovo pomočjo.

Kolagen pa je prav tako dobrodošel za zdravljenje prepustnosti črevesne stene in izboljšanje naše prebave. Po izdelkih s peptidi bodo torej posegali športniki in rekreativci, a tudi vsi ostali, ki jim je mar za njihov videz in zdravo prebavo. Ker vemo kaj so peptidi nam preostane le še odgovor na vprašanje kje jih najdemo.

Tokrat lahko pozabite na klasičen odgovor o sveži zelenjavi in sadju. Peptidi so dodani športni prehrani in so navadno pridobljeni iz snovi živalskega izvora. Naslednjič vsekakor preverite kaj jemljete s trgovskih polic in poiščite peptide.

Tagovi:

Slab zadah

Slab zadah

Ena izmed klasičnih težav s katero se sooča večina ljudi je slab zadah. Navadno nam ni prijetno niti samim sebi, kaj šele v družbi, ko si ne upamo odpreti niti ust. Slab zadah je lahko posledica slabe