Kako očistiti sedežno

Kako očistiti sedežno

Veste kako očistiti sedežno?

Če kaj, potem si doma želimo red in čistočo. Oboje pa seveda večkrat pogrešamo, še posebej v primerih, ko po stanovanju tekajo majhni otroci, ali pa smo kdaj tudi sami malce nerodni. Takrat se zlahka pripeti kakšna nezgoda in vprašamo se kako očistiti sedežno, da je ne bi poškodovali.

Sedežna garnitura je ves čas v uporabi. Vsekakor pa popoldne, ko se utrujeni vrnemo z dela in se družinsko podružimo pred televizijo. Takrat večkrat tudi jemo in kaj spijemo, rezultat tega pa nato ostane za nami v obliki kakšni nelepih madežev. Če se tudi vi sprašujete kako očistiti sedežno, potem berite dalje saj imamo za vas nekaj super nasvetov.

Dotaknili se bomo različnih materialov saj doma nimamo vsi enake sedežne. Ene so iz usnja, druge iz umetnega usnja, ali pa blaga. Prav vsaka podlaga zase pa je zahtevna za čiščenje in je ne gre jemati zlahka. V nasprotnem primeru lahko kaj hitro razočarano zremo v uničen material.

Poglejmo kako očistiti sedežno iz tekstila

Pa recimo, da imate doma sedežno iz tekstila, ki že nekaj časa ni bila očiščena in razmišljate o tem, da bi jo kar zamenjali. Kaj pa če bi se najprej vprašali kako očistiti sedežno in na ta način še veliko prihranili? Nobene potrebe ni, da bi šli takoj v trgovino s pohištvom in zapravljali težko prigaran denar.

Še posebej takrat ne, ko je morda zgolj umazanija vzrok za vašo nejevoljo. Sedežna je morda v odličnem stanju in se na njej udobno počutite. Pa poglejmo kako se lotiti takšne površine. Seveda bi bilo najbolje, če bi imeli pri roki vodni sesalec in z njim opravili globinsko čiščenje. Ker pa tega večina nima, poglejmo kako očistiti sedežno na drugačen način.

Morda ne boste verjeli, a na spletu kroži zgodba gospodinje, ki je svojo sedežno očistila kar s pomočjo treh tablet za čiščenje zobne proteze! Raztopila jih je v litru in pol vode, nato pa tekočino s pomočjo pršilnika za vodo nanesla na tkanino.

Kako očistiti sedežno iz drugih materialov?

Zgoraj smo omenili tekstil in neverjeten nasvet za popolno čiščenje, pa še dokončajmo. Popršeno tekočino je gospodinja na sedežni pustila učinkovati kakšnih pet minut, nato pa se lotila krtačenja z mehko ščetko za posodo. Umazanijo in tekočino je sproti brisala s čisto krpo in na koncu je bila pred njo le še popolnoma čista sedežna. a Kako očistiti sedežno iz drugih materialov?

Kaj pa ko je potrebno čistiti usnje? Lahko bi rekli, da je z usnjem vse lažje, saj je gladko in se morebitno politje tudi hitro obriše. A ni vse tako enostavno. Tudi usnje je vpojno, še posebej, če proti temu nismo ukrepali s kakšnim ustreznim lahkom ali premazom. Kako očistiti sedežno, ki je iz usnja?

Vsekakor je najbolje upoštevati osnovna priporočila. Z usnjene površine redno brišite prah in umazanijo, ob tem pa reagirajte takoj, če pride do politja tekočin. Za čiščenje vedno uporabljajte ne agresivne pripravke, ki jih dobite v dobro založenih trgovinah. Več lahko preberete tudi na blic.hr.

Tagovi: