Kako ravnati po prepiru

Kako ravnati po prepiru

Kako ravnati po prepiru?

V partnerski zvezi žal ne gre vedno po načrtih. Veliko je lepih skupnih trenutkov, a tudi nekaj takšnih ko se partnerja ne strinjata o nečem in pride do neželene reakcije. Pa veste kako ravnati po prepiru? Najslabše kar lahko naredite je, da se kujate. Ali vi ali vaš partner. Na ta način ne bosta rešila ničesar, morda vse skupaj le še poslabšala.

V primeru, da pride do prepira je seveda potrebno narediti nekaj premora. Oditi vsak na svojo stran, morda na sprehod in ohladiti glavo, ter prečistiti misli. Potem pa je čas za skupen pogovor. Le tako bosta ugotovila kaj je šlo narobe. To je vsekakor dober recept in način kako ravnati po prepiru.

Seveda pa to vedno niti ni mogoče, saj se morda eden od partnerjev ne želi pogovoriti in kuha “mulo”. V tem primeru vsekakor ne gre na silo vrtati vanj pač pa je potrebno ostati potrpežljiv in ne potencirati teme okoli katere sta se sprla.

Vedno razmislite kako ravnati po prepiru

Ko se spreta, je nujno, da o vsem skupaj dobro razmislite. O tem zakaj sta se sprla in tudi, da pri sebi pošteno poiščete vzroke, ki so morda imeli spor za posledico. Čeprav menite, da je kriv partner, je najslabše, če mu to še naprej ves čas očitate. Način kako ravnati po prepiru ni vedno enak. Vse je odvisno od tega zakaj sta se sprla in kakšen je vajin karakter.

Če veste da je vaš partner trmast in da bo vztrajal pri svojem je morda bolje pozabiti na vse skupaj. V primeru, da ste trmasti vi, si to vsekakor priznajte in upoštevajte v naslednjem pogovoru. Zelo dobro je tudi, če svoje napake prepoznate in se znate zanje opravičiti. Seveda boste razočarani, če podobnega opravičila ne boste prejeli s strani partnerja. Način kako ravnati po prepiru je lahko za vsak par drugačen.

Nikoli pa ne vsiljujte svoje volje le zato, ker ste globoko v sebi prepričani, da imate prav zgolj vi.

Kako ravnati po prepiru ko so zraven otroci?

Prepir ni nikoli dober, a še slabše je, če v njem sodelujejo otroci. Pa ne na način, da bi se prepirali z njimi, pač pa kadar so priča vajinim prepirom. Otrok takrat močno trpi saj se mu zdi, da se njegova ljubljena starša ne marata. Kljub prepiru pa to seveda ne drži. Kako ravnati po prepiru, kadar je prisoten otrok?

Umirita se in vsekakor razložita, da se imata rada, le ne strinjata se vedno o vsem. Povejta mu, da niti slučajno ni za prepir kriv on. Zelo težko je najti način kako ravnati po prepiru kadar so v to vpleteni otroci. Vsekakor pa je potrebno čimprej zgladiti odnose in postaviti stvari na svoje mesto.

Če doma občutite preveč napetosti, pojdite ven v naravo. Če vam ni za skupen sprehod, pojdite sami. Lotite se kakšne napornejše rekreacije in dajte iz sebe vso negativo. Vrnite se domov sproščeni in pomirjeni. To mirnost boste prenesli na celotno družino.

Tagovi: