Na kateri banki odpreti tekoči račun

Na kateri banki odpreti tekoči račun

Kje odpreti bančni račun?

Vsak odrasel državljan v Republiki Sloveniji mora imeti odprt veljaven bančni račun. Nanj se stekajo prilivi na račun plače ali pa različna nakazila, kot na primer socialna pomoč, otroški dodatek in podobno. Tudi v primeru, da bi želeli hitri kredit, morate imeti odprt bančni račun, saj vam ga drugače nimajo kam nakazati. Seveda brez bančnega računa do kredita niti prišli ne bi. V prvi vrsti, zato ker bi to pomenilo, da ne prejemate nikakršnih prilivov.

Prav ti pa so najbolj pomemben signal pri odobritvi kredita. Ob tem mora biti zadovoljiv tudi pogled v vaš Sisbon profil kjer so našteti vaši finančni posli. Če je tam situacija sicer neugodna za vas to pomeni, da ste kreditno nesposobni in do kredita ne boste mogli. Podatki, ki odločajo o tem so, stari odprti krediti, kreditne kartica in pa morebitne izterjave ali celo osebni stečaj. Račun lahko odprete na katerikoli banki, verjetno pa se boste odločili za tisto z najmanj stroški.

Bančni račun v tujini

Ne le, da imate bančni račun odprt v Sloveniji, lahko si ga odprete tudi v tujini. V tem primeru bodite pozorni na to kaj pravi naša zakonodaja, saj je potrebno v večini primerov takšen bančni račun prijaviti na naši davčni upravi. In kdo si račun sploh odpre v tujini? Navadno gre za delavce migrante, ki se preko meje vozijo na delo ali pa za ljudi, ki se za nekaj časa preselijo na tuje. Tudi ostali se včasih poslužujejo tega načina poslovanja, saj lahko le na ta način najamejo kredit v tujini.

Ta je tam velikokrat cenejši kot pri nas, zato ne čudi, da se kar precej ljudi odloči denimo za kredit v Avstriji. Seveda pa niti ni nujno, da morate na tisti banki odpreti tudi račun. Odvisno od pogojev in vsake pozamezne banke ali posojilnice. Preden tam odprete račun preverite vse pogoje in stroške ter se pozanimajte kakšni so stroški ob zaprtju računa.

Ko je bančni račun prazen

Prazen bančni račun je tegoba marsikaterega Slovenca, zato obstaja tudi tako veliko povpraševanje po kreditih. Na žalost je do njih vse težje priti, saj imajo banke določene pogoje, ki pa so najbolj neprijazni ravno do tistih, ki kredit najbolj potrebujejo. To so ljudje z minimalno plačo katerih bančni račun je neprestano prazen. Takšna oseba si zelo težko privošči novo opremo za stanovanje, hladilnik ali pa denimo nujno popravilo avtomobila. Takrat je edina rešitev najem kredita.

Čeprav vam marsikatera banka zapre svoja vrata, ko pridete po kredit, pa nikar ne obupajte. Do kredita lahko morda pridete še na bolj enostaven način in sicer kar preko spleta. Sedite za računalnik ali v roke vzemite svoj pametni telefon ter pobrskajte za spletnimi krediti. V tem primeru kakšnih hudih pogojev največkrat ne bo, prav tako je možno, da boste do denarja prišli, ne da bi morali vstati s kavča. Res je, tudi takšne ponudbe je moč najti na spletu.

Tagovi: