Naravno do lepote

Naravno do lepote

Kako naravno do lepote?

Ljudje smo bitja, ki uživamo v lepotah narave a tudi v lepoti, ki jo lahko opazujemo v ogledalu kadar zremo vanj, ali pa v lepoti oseb s katerimi se družemo, ali jih opazimo med sprehodom. Estetika je od nekdaj ključ naše samozavesti in dobrega počutja. A ne želimo si kemije in lepotnih popravkov, zato preverimo kako naravno do lepote.

Vsak človek je lep in prav nobene potrebe ni, da bi sramovali česarkoli na sebi. Pa naj bodo to dodatni kilogrami, nos, višina, karkoli. Lepota človeka izvira skozi oči, kožo, skozi njegovo vedenje. Če si želimo naravno do lepote, moramo najprej poskrbeti za svojo prehrano. Tako je! Ravno tisto kar dajemo vase, usodno vpliva na tisto kar kažemo svetu.

Od prehrane je odvisno stanje naše kože, las, nohtov in vsega ostalega za kar si želimo da bi sijalo, bilo čvrsto in napeto. In ko bo to v stanju kakršnem mora biti, bomo sijali od naravne lepote.

Naravno do lepote s hrano

Poglejmo kako naravno do lepote z uživanje prave hrane. Če si želite lepih, zdravih in sijočih las, potem doma vsekakor ne smejo manjkati živila kot so; losos, orehi in drugi oreščki, ali pa laneno, konopljino in olivno olje. Pa ne le za lase, pač pa bodo ta živila hkrati blagodejno vplivala tudi na vašo kožo. Poglejmo kako naravno do lepote.

Prav koža pa je eden tistih pokazateljev kako zdravi smo navznoter. In ravno to zdravje nato izraža hkrati tudi našo lepoto. Ste se kdaj vprašali zakaj vam je nekdo privlačen, če pa sploh ni po vašem okusu? Nima takšne barve las ali oči ki vam je blizu, ali pa postava ni po vašem izboru.

Vsekakor pa je potrebno jesti veliko svežega sadja in zelenjave, ter popiti dovolj vode. Le tako bo koža dovolj hidrirana in notranji organi nahranjeni z ustreznimi vitamini ter minerali. Na koncu bo vse skupaj močno vplivalo na videz in stanje telesa, ki bo pokalo zdravja in lepote.

Naravno do lepote z naravnimi pripravki

Recept kako naravno do lepote tiči v domačih pripravkih za lase, kožo in nohte. Neverjetno je kako zelo enostavno si lahko pomagamo z naravo in tistim kar nam daje. Če si želite denimo lepših las, si lahko pripravite enostavno avokadovo masko za lase. Potrebovali boste le avokado, jajce in olivno olje. Iz sestavin pripravite srednje gosto zmes in nanesite na lase. Pustite 20 minut do pol ure, nato sperite. Ponavljajte to do dvakrat na teden dokler se stanje las ne izboljša.

Vidite kako je mogoče priti enostavno in naravno do lepote. Je vaša koža razdražena? Uporabite kokosovo olje, ki vas bo navdušilo z učinkom. Kokosovo olje ima odlične protivnetne in antioksidativne značilnosti.

Dotaknimo se še nohtov. Vas zanima kako kar doma pripraviti odlično naravno in hranilno kremo za vaše utrujene nohte? Potrebovali boste: kokosovo olje (pol žlice), čebelji vosek (2 žlici), mandljevo olje (pol žlice), med in eterično olje po lastni izbiri.

Tagovi:

Slab zadah

Slab zadah

Ena izmed klasičnih težav s katero se sooča večina ljudi je slab zadah. Navadno nam ni prijetno niti samim sebi, kaj šele v družbi, ko si ne upamo odpreti niti ust. Slab zadah je lahko posledica slabe