Nevarnosti spletnega spoznavanja

Nevarnosti spletnega spoznavanja

Prepoznajte nevarnosti spletnega spoznavanja

Ljudje smo družabna bitja in nikakor ne maramo biti sami. Ali smo v družbi prijateljev, družine, ali partnerja. Ampak samskim to ni tako enostavno reči. Dnevi in noči osamljenosti prinesejo posledice, zato se na različne načine trudijo najti partnerja. V zadnjih letih je najbolj popularno in enostavno to početi na spletu. Pa prepoznate nevarnosti spletnega spoznavanja?

To je še kako pomembno, saj v nasprotju z zmenki v živo, preko spleta nikoli v resnici ne vemo kdo stoji za profilom in besedami, ki jih piše. Da bi bili pripravljeni na nevarnosti spletnega spoznavanja smo za vas pripravili nekaj koristnih nasvetov. Za začetek povejmo, da nikoli ni dobro zaupati neznancu na drugi strani.

Pomembno je, da z njim nekaj časa komuniciramo, preverimo na spletu in se z njim povežemo vsaj še preko socialnih platform. Seveda pa je najboljši recept, zmenek v živo, ki naj bo sprva zgolj spoznavna kavica. Če si bosta všeč, pa naslednjič tudi kaj več.

Kakšne so nevarnosti spletnega spoznavanja?

Če želimo poznati nevarnosti spletnega spoznavanja moramo za začetek misliti nekoliko drugače. Lepo je, ko imaš ob sebi osebo vredno zaupanja s katero si delita dobesedno vse. A preko spleta na takšen način nikoli ne smete zaupati nikomur. Vsekakor pa mu ne smete dajati svojih osebnih podatkov.

Portali za spletno spoznavanje navadno nudijo ogromno mero zasebnosti in anonimnosti. Torej, oseba na drugi strani ne bo vedela o vas nič drugega kot tisto kar boste zaupali sami. Nevarnosti spletnega spoznavanja se pričnejo, ko takšni osebi zaupate pravo ime, priimek in celo naslov kjer prebivate. Tega ne počnite nikoli!

Prav tako ne nasedajte prevarantom, ki bi si od vas želeli izvleči nekaj denarja. Navadno to poteka po ustaljeni poti. Sprva lep klepet, prijazne besede kar traja tudi več tednov. Nato sledi kakšna žalostna zgodba (sestra umira, nimam za zdravljenje itd. ), nakar žrtev nakaže določen znesek v upanju, da bo pomagala. Napaka! Osebe ne boste nikoli več slišali.

Nevarnosti spletnega spoznavanja niso zgolj denarne prevare

Res je. Ko pomislimo na nevarnosti spletnega spoznavanja, moramo omeniti tudi možnost nasilništva. Preko spleta lahko spoznate osebo, ki je v resnici popolnoma drugačna. Prav zato je dobro da si za zmenek izberete obljuden kraj, stran od vašega doma. Ob kakšni kavi boste s pogledom v oči precej lažje prepoznali pravi karakter osebe.

Nevarnosti spletnega spoznavanja tičijo tudi drugje. Polno je oseb, ki se pretvarjajo da so samske. Pogosto se izkaže, da gre v resnici za poročeno osebo z otroki. Ali pa na zmenek pride nekdo, ki ni niti najmanj podoben osebi s slike na spletnem profilu. Na spletu smo lahko karkoli hočemo. V resnici pa je zgodba precej drugačna.

Napačno bi bilo misliti, da so na udaru zgolj ženske. Tudi moški so v nevarnosti in sicer s strani pretkanih žensk, ki si želijo priti do njihovih denarnice ali bančnih kartic. Vsekakor pa previdno kadar vas kontaktira tujec s kakšno solzavo zgodbo. Znak za alarm.

Tagovi: