Razlike med posojili

Razlike med posojili

Kaj je kratko ročni kredit?

V trenutkih, ko je potrebno ukrepati in pridobiti nekaj denarja, je najbolje zaviti v banko in najeti kredit. Da ta ne bi bil predrag pa morate poskrbeti sami. V prvi vrsti preverite vse pogoje, ki jih določena banka zahteva in imejte v mislih, da lahko hitri kredit naročite tudi v kakšni drugi banki. Naslednja zadeva je, da mislite na kratko ročni kredit. Zakaj? Zato, ker je kratko ročni kredit vedno najcenejši in tudi najhitreje odplačan.

Na ta način vas ne bo več let skrbelo kako boste kredit odplačali, niti ne koliko boste dali za obresti. O tem koliko vas bo kredit stal se pozanimajte pred najemom na način, da opravite izračun kredita. Navadno vam bodo to predlagale že banke same, v določenih pa lahko izračun opravite tudi sami, kar preko spleta. Spletne banke imajo namreč na spletni strani navadno na voljo poseben kreditni kalkulator, ki vam poleg vseh zneskov prikaže tudi stroške kredita.

Dolgo ročni ali kratko ročni kredit?

Kot vidimo je kratko ročni kredit precej boljši kot dolgo ročni, a ne vedno. Včasih človek pač potrebuje več denarja in takrat prav dosti izbire ni. Še vedno pa veljajo vse točke iz prejšnjega odstavka. Preverite več bank in več različnih ponudb preden se odločite za najem kredita. V primeru, da boste najeli kratko ročni kredit vas navadno čaka od 6 do 12 mesečnih obrokov. Pri dolgo ročnih pa se obdobje odplačevanja dvigne na 5 in več let.

Končna odločitev je seveda vaša, bo pa odločilno tudi to kakšne prihodke prejemate in ali imate zaposlitev za določen ali nedoločen čas. V primeru zaposlitve za določen čas, boste največkrat lahko najeli zgolj kredit za obdobje, ki vam je še preostalo do konca veljavnosti pogodbe o zaposlitvi. V primeru, da imate veljavno pogodbo o zaposlitvi še za šest mesecev, boste lahko najeli kredit na 6 obrokov. Vsekakor pa ne gre pozabiti še na nekatere druge pogoje.

Kratko ročni kredit je boljši

Če potegnemo črto je kratko ročni kredit boljša izbira, saj je cenejši in hitreje odplačan. Pogoji zanj so prav tako manj zahtevni, potrebne je tudi manj dokumentacije. In še nekaj, kratko ročni kredit je mogoče velikokrat najeti kar preko spleta, ne da bi se sploh odpravili od doma. Zneski takšnega kredita se navadno gibljejo okoli 1000 do 5000 evrov. Koliko ga boste dobili je seveda odvisno od vaših zmožnosti, vsekakor pa ga najemite le toliko kolikor ga potrebujete.

Denar na račun kredita nikoli ne zapravljajte za igre na srečo ali igranje na borzi, saj se prav hitro lahko pripeti, da ostanete brez vsega. Vložite ga v posel, popravite avtomobil, kupite novo pohištvo ali pa se odpravite na dopust, če drugače ne gre. Dopust človek potrebuje, da ostane zdrav in sploh lahko naprej dela. Če boste izbrali poceni kredit, se vam ne bo treba bati, da bi šlo kaj narobe. Izogibajte se izposoji na roke in črnemu trgu.

Tagovi:

Na kateri banki odpreti tekoči račun

Na kateri banki odpreti tekoči račun

Vsak odrasel državljan v Republiki Sloveniji mora imeti odprt veljaven bančni račun. Nanj se stekajo prilivi na račun plače ali pa različna nakazila, kot na primer socialna pomoč, otroški dodat