So vam odvzeli vozniško dovoljenje?

So vam odvzeli vozniško dovoljenje?

So vam odvzeli vozniško dovoljenje?

Če so vam policisti med redno kontrolo odkrili prevelike vsebnosti alkohola v izdihanem zraku se vam je morda zgodilo, da so vam odvzeli vozniško dovoljenje. To se navadno zgodi za 24 ur v katerem času vam je prepovedano tudi voziti avtomobil. Nekdo bo moral po vas, oziroma krmilo prevzeti sopotnik, če je ta trezen. Da je vozniško dovoljenje zelo boleča reč je jasno, saj stane veliko denarja, obenem pa spravlja v nevarnost tako vas kot vse ostale udeležence v prometu.

Kazni so tako visoke, da je včasih potreben celo hitri kredit za njihovo plačevanje. V najslabšem scenariju kar se financ tiče, pa lahko pride celo do trajnega odvzema kar pomeni, da boste morali ponovno opravljati vozniški izpit. Vsekakor velike finančne težave poleg katerih ostanete še brez prevoza za določen čas. Vsekakor se je bolje držati pravil in sesti za volan zgolj trezni. Seveda pa nam jo lahko zagode tudi kakšen drug prekršek.

Ko izgubimo vozniško dovoljenje

Je že tako, da nam vozniško dovoljenje veliko pomeni, obenem pa lahko zelo hitro tudi ostanemo brez njega. Ne le zaradi alkohola, ampak tudi zaradi prehitre vožnje ali več manjših prekrškov, ki prinašajo kazenske točke. Ko jih dosežemo ali presežemo 18 sledi kazen in sicer odvzeto vozniško dovoljenje. Le to je kljub vsemu mogoče pridobiti nazaj s pravilnimi postopki preko sodišča. Pri tem nam pomaga pravni strokovnjak za te zadeve, sicer bomo skoraj zagotovo izpustili kakšno pomembno zadevo.

Ko vam policist odvzame vozniško za 24 ur, ne pozabite naslednji dan oditi ponj na policijsko postajo. V nasprotnem primeru se vam lahko hitro pripeti, da bodo vozniško poslali na upravno enoto kjer je bilo izdano in na sodišče. To pa pomeni, da boste do razsodbe v vsakem primeru brez vozniške. V drugem primeru, ko vozniško po 24-ih urah prevzamete na policijski postaji, pa vam le to ostane do morebitne obravnave in razsodbe.

Kako opraviti vozniško dovoljenje?

Za opravljanje vozniškega izpita je potrebnih nekaj korakov. Prvi je, da se pozanimate v kateri šoli vožnje je najbolje opravljati izpit. Verjetno tisti, ki vam je blizu in nudi vse kar je treba za opravljanje izpita. Res je, da je vozniško dovoljenje oziroma izpit kar drago, zato bodite pozorni na morebitne akcije v katerih posamezne avto šole krijejo strošek CPP izpita ali prve pomoči, če se odločite pri njih zakupiti ure vožnje.

Ker vozniško dovoljenje pomeni svobodo, da se lahko odpeljemo kamorkoli želimo je seveda zelo zaželeno še posebej med mladimi. A tudi starejši se pogosto odločijo, da bi vendarle opravili vozniški izpit. Potrebno bo narediti poseben zdravniški pregled, opraviti tečaj prve pomoči in CPP (cestno prometni predpisi), nakar bodo sledile ure vožnje. Na koncu vas čaka še zaključna vožnja s katero dokončno potrdite, da ste pripravljeni na samostojno vožnjo z avtomobilom. Vsekakor bodite na cesti pazljivi, spoštujte predpise in vozite varno.

Tagovi:

Notranja oprema novega doma

Notranja oprema novega doma

Ste končno uspeli zbrati dovolj financ, morda s pomočjo nepremičninskega kredita in kupili novo stanovanje ali hišo? Odlična novica za vas, le da morda sedaj nimate na voljo še denarja,

Odvzem vozniške kaj pa zdaj?

Odvzem vozniške kaj pa zdaj?

Ste bili na cesti neprevidni in se vam je zgodil odvzem vozniške? V prvi vrsti je najbolj pomembno, da se nikomur nič ne zgodi, a tu so kazenske točke za različne prekrške in kaj hitro se lahko zgodi