motion free

Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

Zdrav meni

Zdrav meni

Kako je videti zdrav meni?

Zdrav meni je vsekakor zelo pomemben uvod v zdravo prehranjevanje. Prav kvalitetna in uravnotežena prehrana ključno vpliva na to kako se bomo počutili in kakšna bo naša zdravstvena slika. Tokrat bomo skušali osvetliti kaj je to zdravo prehranjevanje in kakšen naj bi bil videti zdrav meni. Ta mora biti seveda pester in izbran.

Najprej povejmo, da je bistvo zdravega prehranjevanja tudi količina dnevnih obrokov. Teh naj bi bilo vsaj pet, glavni med njimi pa zajtrk. Ga preskakujete? Nikar! Prav zajtrk nam namreč omogoči dovolj energije za pričetek napornega dneva. Le kako bi sicer delali v službi, če prej ne bi dali ničesar vase.

Zajtrk naj bo sestavljen iz polnovrednih žitaric, polnozrnatega kruha, mleka, jogurta, jajc in podobno. Zaželeno je, da se zjutraj zaužije kar močan zajtrk, še posebej, če so pred nami večji napori. Lahko si popečete tudi slanino z jajci, privoščite nekaj zelenjave in spijete kak nesladkan čaj ali kavo, če vam je ljubša.

Zdrav meni skozi dan

O zajtrku smo že nekaj povedali, zdaj pa poglejmo naprej na svoj zdrav meni. Morda bi lahko k zajtrku dodali še kakšne oreščke, a jih tokrat raje uvrstimo kar v zdravo malico. Ta naj ne bo naporna za vaš želodec in naj vsebuje sveže sadje, ali zelenjavo. Lahko si pripravite tudi sadno solato z nekaj semeni.

Za vmesno lakoto boste najbolje poskrbeli s pestjo oreščkov, ki so sila zdravi, dobri za vaše telo in tudi nasitni. A pozor, nekateri oreščki vsebujejo precej maščob. Sicer tudi tistih koristnih omega 3 in 6, a denimo indijski oreh slovi kot zelo masten zato velja imeti zdravo mero razuma za tale zdrav meni.

Za kosilo si lahko privoščite solato s popečenim piščancem in balzamičnim kisom. Seveda je to le ena od možnosti. Zelo dobro bo delo tudi kosilo v obliki lososa na žaru in nekaj na pari kuhane zelenjave. Počasi se bližamo četrtemu obroku tega dneva.

Zdrav meni popoldne

Seveda nas med kosilom in večerjo še ujame kak napad lakote. Zdrav meni priporoča kakšen košček sira, ali pa sadje po izbiri. Ko pa se lotimo večerje, velja reči da je pri tej pomemben tako čas, ko se je lotimo kot tudi vsebina. Načeloma ne drži, da bi morali nazadnje jesti do 18h kot to velevajo nekatere zapovedi.

Zdrav meni vključuje lahko večerjo ob pravem času, a to ni pogojeno z urinimi kazalci, pač pa z dejstvom kdaj se odpravljamo spat. To je precej bolj pomembno, saj ne želimo zaspati s težkim želodcem, ker spanec nikakor ne bo dovolj kvaliteten. To je edini pogoj. Dobro je če nazadnje jemo vsaj 2h pred spanjem.

Tako, na takšen način boste pokali od energije in vedno dobro spali. Tudi pregrešite se lahko občasno seveda s kakšnim kosom torte, koščkom čokolade ali kozarcem vina, oziroma piva. A vse v mejah normale in v količinah, ki so vam pisane na kožo glede na starost, višino in telesno težo.

Tagovi:

Slab zadah

Slab zadah

Ena izmed klasičnih težav s katero se sooča večina ljudi je slab zadah. Navadno nam ni prijetno niti samim sebi, kaj šele v družbi, ko si ne upamo odpreti niti ust. Slab zadah je lahko posledica slabe

motion free

Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti